OUTREACH

Nu, nu kan jag skriva! Efter 2 veckor kan jag nu antligen sitta ned och forsoka sammanfatta vad som hant. Som ni kanske marker har jag inte min egna dator och kan darfor inte anvanda de tre sista bokstaverna sa jag ber om ursakt for det och hoppas att ni forstar anda.
 
Sa for tva veckor sedan bar det ivag till Dominikanska Republiken. Sjalva flygturerna var korta men av outgrundliga anledningar kunde vi inte flyga in till Santiago som det var tankt utan fick flyga in till Santo Domingo istallet. Darifran akte vi sedan minibuss i ca 2 timmar till Santiago.
Val i Santiago fick vi bo hos de par som ar base directors pa UMUbasen dar. Blev till att packa om vaskor infor NIKO och sen sova.
 
Dagen darpa (mandag) begav vi oss till UMUbasen for att starta NIKO. Vi var ca 80 deltagare och 40 staff. Majoriteten var fran Dominikanska Republiken eller Haiti sa mest spansktalande manniskor. De flesta forstar lite engelska och en del kan prata det valdigt bra sa sprakmassigt har vi overlevt.
 
NIKO ar som sagt ett overlevnadslager som UMU har startat. De har en policy som ar att man helst inte ska veta nagonting om det om du vill gora en NIKO, pa grund av detta sa kan jag inte beratta detaljerat vad vi gjort. Det jag kan saga ar att vi blev tilldelade team som vi hade under den tiden och det har varit utmanande. Fysiskt, emotionellt och spirituellt. Det som var tuffast for mig var helt klart att inte vara hela DTSgruppen tillsammans. Jag borjar misstanka att jag inte tycker om separationer, haha.
Jag kan absolut rekommendera alla att gora en NIKO om du far chansen. Trots att man under tiden man gor den inte ser det positiva da man har en formaga att fokusera mest pa det som ar jobbigt sa kan jag nu efterat saga att det ar vart det. Man far vaxa mycket som manniska!
 
Jag hade oturen att fa feber den sista kvallen sa under dagen darpa da vi framfor allt packade ihop allt var det riktigt utmanande for mig. Att vara sjuk nar man samtidigt vill vara stark ar inte det lattaste.
Pa kvallen at var DTSgrupp middag pa UMUbasen tillsammans med alla som varit staff under NIKO. Riktigt kul att prata med alla under annorlunda forhallanden, haha.
Jag har fatt manga nya fina vanner under denna tid ocksa, alltid ett plus.
 
Efter detta (for en vecka sedan) bagav vi oss sedan till en ny UMU bas. Denna ligger utanfor staden San Pedro och sjalva basen ligger i ett semesteromrade bland hotel och turister, 5 min fran havet. Det ar helt klart annorlunda fran St. Croix och en mycket mindre bas men vi ar verkligen valsignade!
 
Nu under veckan har vi haft var sista vecka av lektioner, var DTSledare Kendall har vart den som undervisat oss och amnet har varit Evengelisation. Det har varit valdigt annorlunda att ha lektioner pa ett helt nytt stalle men det har fungerat bra trots det. Vi har aven fatt lite mojligheter till missionsarbete da vi inte haft lektioner. Tva kvallar har vi varit inne i San Pedro och delat ut juice och pratat med folk. Delat vara vittnesbord och bett for dem.
I fredags var vi igen inne i San Pedro och hade engelska lektion for en del barn.
Igar (lordag) var vi i ett fattigare omrade utanfor San Pedro och hjalpte en kvinna som ar pastor dar att stada ut deras husforsamling och gick sen runt i grupper i omradet och halsade pa hos familjer och pratade med dem och bad for dem.
Idag (sondag) var vi pa en dominikanska Gudstjanst. Den var tre timmar lang, hogljudd och helt fantastisk! Haha, vi svenskar kan verkligen behova lite av deras energi till vara Gudstjanster ibland.
 
Nu under veckan borjar var Outreach officiellt. Vi kommer att jobba mycket med barn och aven bara ga runt och prata med manniskor och alska dem. Vi vet inte allt i detalj an och det kommer vi nog aldrig riktigt gora, det ar en sak man far vara flexibel med, schemat kan alltid andras, i sista sekund. Vi har redan fatt vara med om saker som stalls in, nya saker kommer upp osv men vi anpassar oss.
 
Sa det var en sammanfattning. Jag ska forsoka uppdatare sa mycket som mojligt sa att ni kan fa hanga med pa var resa har.
Saknar Sverige valdigt mycket, speciellt nu da jag ser alla fina varbilder. Kommer missa min absoluta favoritarstid i Sverige, menmen, varen kommer igen.
Om tva veckor kommer jag fa mojlighet att fira min 20-arsdag i Dominikanska Republiken, spannande! Hoppas ni alla har det bra och njuter av varen. Fortsatt garna be for oss och de manniskor vi moter, tack!
 
 - Karlek fran Dominikanska Republiken!
 
 
Pa flyget som endast hade 11 rader, det var litet...
 
Landet dar coca cola smakar.... precis som det gor pa andra stallen...
 
Innan NIKO, fylld av energi!
 
Efter NIKO, da ar man inte riktigt lika pigg...
 
Havsbesok
 
Var underbart vackra grupp
 
Stallet vi undervisade engelska pa
 
Eleverna
 
Jag och lilla Paola
 
Omradet vi befann oss i pa lordagen
 
 

Snart Outreach!

Sådär, 11 veckor av lektioner och utbildning avklarat! Denna vecka har vart stressig och sorglig. Mycket packande och sen även många hej då.
I tisdags var det vår sista gång tillsammans med barnen i Paradise Mills. De har påverkat mig på så många sätt och det var med ett ledsamt hjärta som jag sa hejdå. De kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta!
I tisdags kväll efter dansen som vi övat bakade vi tjejer SugarCookies tillsammans då det tydligen är något man gör runt påsk. Mycket mysigt att hänga bara vi tjejer!
I onsdags hade vi vårt sista Community Night ("gudstjänst" som är öppet för allmänheten). Jag, Sarah, Faith, Amélie och Luke ledde lovsången vilket gick helt okej, haha. Sen så visade vi upp ett av de draman vi övat in. Alla var så duktiga och vi är nog mer eller mindre redo för Outreach, haha.
Igår kväll (fredag) hade vi möjligheten att få leda en ungdomssamling i en utav församlingarna här på St. Croix. Vi lekte lekar, jag, TJ och Sarah delade lite från våra liv och sen hade vi lovsång med bön och samtal. Jag fick möjligheten att be för och prata med tre tjejer där, fick dela lite mer om vad Gud gjort i mitt liv och det var fantastiskt! Detta är vad jag brinner för. Att få dela med mig av vad jag lärt mig och få bygga upp tonåringar. En sån välsignelse!
 
Denna vecka har vi haft Biblisk världsbild (Biblical Worldview) med Daniel vilket har varit enormt lärorikt och nyttigt! Mycket som vi kan änvända i Dominikanska Republiken och som kan hjälpa oss respektera deras kultur mer.
 
 
Jaha, så nu är vi halvvägs. Imorgon, söndag, så bär det av till Santiago, Dominikanska Republiken där vi först under 5 dagar ska få sättas på prov i sammarbete och uthållningen. Survival Camp, NIKO, kommer att vara enormt utmanande då vi helt ärligt inte vet ett skvatt. Vi vet vad vi får ha med oss men mer än så vet vi inte. Galet läskigt men också väldigt spännande!
 
Efter detta beger vi oss till UMUbasen i San Pedro ( http://www.ywamsanpedro.org/ ) där vi ska ha en vecka till av undervisning, Evengelisation, och sen en vecka av Outreach. Vi kommer sammarbeta mycket med basen och hjälpa dem på de områden de redan arbetar. Det kommer bli mycket med barn och även visa upp våra draman. Språket sätter en hel del gränser för vad som är möjligt men det kommer nog bli riktigt bra!
 
Efter dessa veckor kommer vi ha ett "avbrott" då vi beger oss till en Konferens för UMUbaserna i Karibien ( http://ywamcaribbean2014.org/ ). Vårt team är där ansvarig för alla UMUbarn. Vi kommer varje dag ha två pass där vi ansvarar för dem. Det blir undervisning, lekar, pyssel och annat skoj.
 
Efter denna vecka åker vi sen tillbaka till basen i San Pedro och är där en vecka till. Sen åker vi till en UMUbas i ett ställe som heter Jarabacoa ( http://ywamdr.com/locations-2/jarabacoa/ ). Där kommer vi spendera resten utav vår Outreach och även där hjälpa till med de arbeten de redan startat.
 
Så detta är en liten beskrivning av vad vi ska göra de kommande 10 veckorna. Det är mycket möjligt att det ändras och det är svårt att planera i detalj vad vi kommer göra men detta är "helheten".
Be gärna för oss och jag kommer försöka skriva lite inlägg och berätta hur det går. Inte säkert att jag kommer kunna skriva varje vecka som jag kunnat här men ska försöka hålla er uppdaterade.
 
Om det är så att du känner att du skulle vilja välsigna mig med ett bidrag så tar jag tacksamt och med stor glädje emot det. Jag ber inte om några stora summor men om du känner att du kan/vill/ska bidra med något litet, det är stort i mina ögon. Framför allt behövs det böner för oss, mig, de människor vi möter och alt som ska hända. Gärna många böner för enighet i vårt team! Det är viktigare än alla pengar.
Mitt kontonummer är 954 168 0
Mitt clearingnummer är 9271
 
Tack för allt stöd dessa veckor och jag hoppas att ni alla vill fortsätta följa mig och be för mig för det äventyr som jag nu ger mig in på.
 
 -Kärlek från St. Croix!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En vecka kvar...

Förra veckan var ritkigt bra, rolig och utmanande och alla vi klickade riktigt bra med Jared som var vår talare. Vi kommer få möjligheten att träffa honom igen i Dominikanska Republiken en gång och även under vår sista vecka här innan vi alla åker hem igen.
 
Vi har nu haft 10 veckor utav lektioner, så galet! Vi har börjat på den 11e och om en vecka åker vi till Dominikanska Republiken. Min tid här har varit omtumlande, omvälvande, utmanande, galen, fantastiskt och jobbig.
Jag känner mig taggad inför outreach och redo att åka härifrån. Redo att göra någonting annat.
 
Denna vecka har vi Biblisk Världsbild med Daniel Holmberg (inte svensk, haha). Det kommer vara mycket information men väldigt nyttigt inför outreach då vi kommer möta lite utav en kulturkrock.
 
I helgen hade jag möjligheten att dyka med utrusting och allt. Det var helt galet fantastiskt! Så häftigt att Gud inte bara skapade en vacker miljö på land utan även under vattenytan!

Har inte tid att skriva så mycket mer just nu, det kommer komma ett till inlägg till helgen då jag kommer berätta lite mer om vår outreach.
 
I veckan kommer vi vara sista gången med barnen i Paradise Mills, sista Community Night och sista bönestunden i Christiansted.
 
På fredag kommer vi få möjlighet att hjälpa till under en ungdomssamling i en utav församlingarna här. Dela lite vittnesbörd och leka lekar, ser fram emot det!
 
 -Kärlek från St. Croix!
 
 
 
Jared Peifer
 
Tj spelar djävulen i vårt drama 'Turn Around'
 
Vår grupp som bara blir tjusigare tillsammans med Jared
Jag på väg ner i havet. Får hjälp av Captain Steve
 
Jag i havet!