Relationer

Relationsveckan är över. Har varit en riktigt bra vecka då vi pratat om all från vänskap till äktenskap. Tre utav dagarna har vi även tittat på videoundervisning från församlingen Nortpoint. Det är en pastor som heter Andy Stanley har pratat om 'The new rules for Love, Sex & Dating'.
Vår som sagt eminenta staff har stått för resten utav undervisningen. Riktigt bra!
Det första vi gjorde i måndags under lektionen var sammarbetsövningar vilket var hysteriskt roligt! Skönt att göra något utanför klassrummet!
 
Utöver lektioner har vi vart och lekt med barnen vid Paradise Mills i tisdags, bön nere i Christiansted i torsdags och i torsdagskväll gick vi till shoppingområdet här i närheten och bad, pratade med folk och gick dit Gud ledde oss att gå. Spännande övning inför outreach!
 
Nu under helgen har det vart en avslappnande helg, lite bad, film, läxa, skypande med familjen och bara allmänt gott häng.
 
Ser med lite bitterljuv känsla fram emot outreach då jag tror att vårat team kommer mötas av mycket irritation i teamet. Jag hoppas bara att vi med Guds hjälp kan komma ut från det mer eniga än innan.
 
Denna kommande vecka ska vi ha temat 'Drömmar och Kall' med en man som heter Jared Peifer - bror till en utav staff här på basen - så det kommer nog bli väldigt bra.
 
Det var allt från mig för denna gången. Kommer snart försöka uppdatera lite mer exakt vad vi ska göra under vår Outreach.
 
 -Love from St. Croix!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från sammarbetsövningarna.

Två Månader

Jag har sagt det förut men det är värt att sägas igen... Tiden går läskigt fort!
Vi har nu haft 8 veckor av lektioner, två månader. Och det är endast tre veckor kvar innan NIKO och Outreach. Waow!
Igår fick vi säga hej då till Mark och Bonnie som vart med oss i två veckor. Tråkigt men de kommer troligen befinna sig på YWAM konferansen in DR så då ser vi dem igen.
Denna vecka är det dags för ämnet Relationer. Alla möjliga relationer ska diskuteras. Vi kommer inte ha en ny gästtalare denna vecka utan vår eminenta DTSpersonal kommer att stå för undervisandet. Ser fram emot en förhoppningsvis inte lika intensiv vecka!

I onsdags fick vi förmånen att kliva upp 5.20 på morgonen för att bege oss till den östra spetsen, Point Udal, och se på soluppgången. Vi lovsjöng och bad och det var så vackert. Ett bra sätt att påminna sig om denna fantastiska skapelse vi lever i.
 
Denna helg har det vart mycket mer slappt. Igår (lördag) var vi på stranden i Fredriksted ett antal timmar. Vi snorklade i drygt en timme, badade, solade och åt pommes (att det kan vara så gott är svårt att förstå ibland).
På kvällen kom tröttheten ikapp mig och jag kände att en filmkväll i min ensamhet inte skulle sitta fel. Det blev 'En Prinsessas Dagbok', härlig film det där, haha.
 
Idag (söndag) var vi i kyrkan igen. Denna gången till en mer traditionell kyrka. Påminde lite om svenska kyrkan hemma, mycket upp och stå, sitta ner igen för att några minuter senare stå upp igen. Även psalmer och färdigskrivna böner. Härligt, haha. Det var dock lite fint att sista sången vi sjöng var O store Gud (någon måste ha skvallrat att jag skulle dit, haha).
Gudstjänsten var avklarad på en timme vilket inte är något jag klagar över då vi i princip är i kyrkan varje dag.
När vi kom hem låg jag vid poolen lite drygt en timme, åt lite, sola lite till och sen skrivit klart min journal och skypat med familjen.
 
Ikväll ska vi ha ett försenat födelsedagskalas för Emma som fyllde 3 förra helgen. Det blir utomhusbio med popcorn, brownies och lemonade. Filmen vi ska se är Frozen! Äntligen! Ser fram emot detta!
 
Hemlängtan denna vecka har varit större än vanligt. Allt bekant, familjen, vännerna är något som saknas i min omgivning. Men trots det så trivs jag som fisken i vattnet här och har fantastiska nya vänner här. Bävar inför dagen jag kommer behöva säga hej då till dem, den närmar sig väldigt fort.
 
Jag hoppas att ni alla har det bra och välkomnar våren med öppna armar. Jag skickar lite sol till er...
 
- Kärlek från St. Croix!
 
 
 
I väntan på soluppgången.
 
Vacker sol. Allt jag kan säga.
 
Panorama.
 
Och så jag som hoppar, haha.
 
 

Vecka 7

Denna vecka har vi haft Mark och Bonnie Garner här för att prata om 'Plumbline'. Man kan säga att det i stort sett handlat om att bli kvitt allt som inte är från Gud, all synd, allt som står i vägen för att ha en stadig grund i Honom. Som vanligt så är det intensivt och då det handlat mycket om synd så blir det ännu lite tuffare. Att gå tillbaka till minnen om saker man gjort som man inte är stolt över utan snarare skäms över.
Mark och Bonnie kommer vara med oss även nu till veckan då vi ska prata om 'Andlig Krigföring', inte direkt ett luta-sig-tillbaka-och-slappna-av-ämne, haha. Men det kommer nog bli väldigt bra och utmanande!
 
I helgen har det vart lite speciellt då de har haft äktenskapsseminarie under helgen. Vi har då haft lite begränsad yta att vara på så vi alla sitter i det lilla lilla biblioteket och trycker. Igår eftermiddag/kväll (lördag) var vi i Fredriksted och åt. Resturangen vi först tänkt var stängd så vi leta reda på en annan. Hitta en som låg ganska nära piren precis vid stranden och havet. Inget att klaga på inte. Otroligt vackert och god mat. Sen var vi ute på piren och titta på solnedgången. Svårt att koppla att jag faktiskt befinner mig på ett så vackert ställe.
 
Idag har vi varit i kyrkan och nu under eftermiddan så blir det en del plugg och kanske en film senare ikväll. En skön dag helt enkelt.
 
Det är så konstigt. Tiden har gått enormt fort. Har redan varit här i 7 veckor. Om 4 (!) veckor åker vi till Dominikanska Republiken för vår outreach i två och en halv månad. Jag ska nu skriva lite vackert en sak jag aldrig förr skrivit.
Om det är så att du känner att du skulle vilja välsigna mig med ett litet bidrag till Outreachen så tar jag tacksamt och med stor glädje emot det. Jag ber inte om några stora summor men om du känner att du vill bidra med något litet, det är stort i mina ögon. Framför allt behövs det böner för oss, mig, de människor vi möter och alt som ska hända. Det är viktigare än alla pengar.
Mitt kontonummer är 954 168 0
Mitt clearingnummer är 9271
 
 -Kärlek från St. Croix
 
 
Fågel.
 
Jag med mitt fina star warslinne jag fick utav Ellen förra året :)
 
Faith hoppar i vatten.
 
Resturangen/baren vi åt på igår.
 
Ben, lite brunare än för två månader sen, haha
 
Stranden vid Fredriksted.
 
Kycklingburgaren jag åt, så gott!
 
Skön inredning.
 
Jag och Amélie.
 
Vackert hav och vacker himmel.
 
Luke och TJ.
 
Solnedgång.
 
Hela tjejligan.