OUTREACH

Nu, nu kan jag skriva! Efter 2 veckor kan jag nu antligen sitta ned och forsoka sammanfatta vad som hant. Som ni kanske marker har jag inte min egna dator och kan darfor inte anvanda de tre sista bokstaverna sa jag ber om ursakt for det och hoppas att ni forstar anda.
 
Sa for tva veckor sedan bar det ivag till Dominikanska Republiken. Sjalva flygturerna var korta men av outgrundliga anledningar kunde vi inte flyga in till Santiago som det var tankt utan fick flyga in till Santo Domingo istallet. Darifran akte vi sedan minibuss i ca 2 timmar till Santiago.
Val i Santiago fick vi bo hos de par som ar base directors pa UMUbasen dar. Blev till att packa om vaskor infor NIKO och sen sova.
 
Dagen darpa (mandag) begav vi oss till UMUbasen for att starta NIKO. Vi var ca 80 deltagare och 40 staff. Majoriteten var fran Dominikanska Republiken eller Haiti sa mest spansktalande manniskor. De flesta forstar lite engelska och en del kan prata det valdigt bra sa sprakmassigt har vi overlevt.
 
NIKO ar som sagt ett overlevnadslager som UMU har startat. De har en policy som ar att man helst inte ska veta nagonting om det om du vill gora en NIKO, pa grund av detta sa kan jag inte beratta detaljerat vad vi gjort. Det jag kan saga ar att vi blev tilldelade team som vi hade under den tiden och det har varit utmanande. Fysiskt, emotionellt och spirituellt. Det som var tuffast for mig var helt klart att inte vara hela DTSgruppen tillsammans. Jag borjar misstanka att jag inte tycker om separationer, haha.
Jag kan absolut rekommendera alla att gora en NIKO om du far chansen. Trots att man under tiden man gor den inte ser det positiva da man har en formaga att fokusera mest pa det som ar jobbigt sa kan jag nu efterat saga att det ar vart det. Man far vaxa mycket som manniska!
 
Jag hade oturen att fa feber den sista kvallen sa under dagen darpa da vi framfor allt packade ihop allt var det riktigt utmanande for mig. Att vara sjuk nar man samtidigt vill vara stark ar inte det lattaste.
Pa kvallen at var DTSgrupp middag pa UMUbasen tillsammans med alla som varit staff under NIKO. Riktigt kul att prata med alla under annorlunda forhallanden, haha.
Jag har fatt manga nya fina vanner under denna tid ocksa, alltid ett plus.
 
Efter detta (for en vecka sedan) bagav vi oss sedan till en ny UMU bas. Denna ligger utanfor staden San Pedro och sjalva basen ligger i ett semesteromrade bland hotel och turister, 5 min fran havet. Det ar helt klart annorlunda fran St. Croix och en mycket mindre bas men vi ar verkligen valsignade!
 
Nu under veckan har vi haft var sista vecka av lektioner, var DTSledare Kendall har vart den som undervisat oss och amnet har varit Evengelisation. Det har varit valdigt annorlunda att ha lektioner pa ett helt nytt stalle men det har fungerat bra trots det. Vi har aven fatt lite mojligheter till missionsarbete da vi inte haft lektioner. Tva kvallar har vi varit inne i San Pedro och delat ut juice och pratat med folk. Delat vara vittnesbord och bett for dem.
I fredags var vi igen inne i San Pedro och hade engelska lektion for en del barn.
Igar (lordag) var vi i ett fattigare omrade utanfor San Pedro och hjalpte en kvinna som ar pastor dar att stada ut deras husforsamling och gick sen runt i grupper i omradet och halsade pa hos familjer och pratade med dem och bad for dem.
Idag (sondag) var vi pa en dominikanska Gudstjanst. Den var tre timmar lang, hogljudd och helt fantastisk! Haha, vi svenskar kan verkligen behova lite av deras energi till vara Gudstjanster ibland.
 
Nu under veckan borjar var Outreach officiellt. Vi kommer att jobba mycket med barn och aven bara ga runt och prata med manniskor och alska dem. Vi vet inte allt i detalj an och det kommer vi nog aldrig riktigt gora, det ar en sak man far vara flexibel med, schemat kan alltid andras, i sista sekund. Vi har redan fatt vara med om saker som stalls in, nya saker kommer upp osv men vi anpassar oss.
 
Sa det var en sammanfattning. Jag ska forsoka uppdatare sa mycket som mojligt sa att ni kan fa hanga med pa var resa har.
Saknar Sverige valdigt mycket, speciellt nu da jag ser alla fina varbilder. Kommer missa min absoluta favoritarstid i Sverige, menmen, varen kommer igen.
Om tva veckor kommer jag fa mojlighet att fira min 20-arsdag i Dominikanska Republiken, spannande! Hoppas ni alla har det bra och njuter av varen. Fortsatt garna be for oss och de manniskor vi moter, tack!
 
 - Karlek fran Dominikanska Republiken!
 
 
Pa flyget som endast hade 11 rader, det var litet...
 
Landet dar coca cola smakar.... precis som det gor pa andra stallen...
 
Innan NIKO, fylld av energi!
 
Efter NIKO, da ar man inte riktigt lika pigg...
 
Havsbesok
 
Var underbart vackra grupp
 
Stallet vi undervisade engelska pa
 
Eleverna
 
Jag och lilla Paola
 
Omradet vi befann oss i pa lordagen